base-form-page
about-us
close
language Land

Diversiteit, inclusiviteit en saamhorigheid

Onze mensen zijn onze macht.

Dat is de reden dat we een cultuur bevorderen die hen respecteert, hun diversiteit viert en hen een gevoel van saamhorigheid geeft. We weten hoe meer perspectieven we op tafel leggen, hoe creatiever onze ideeën worden en hoe beter we beslissingen kunnen nemen voor onze klanten wereldwijd. 

Lees verder om te zien hoe onze focus op diversiteit, inclusie en saamhorigheid onze 10.000+ medewerkers van Hillrom helpt te doen wat ze het beste doen: de resultaten voor patiënten en hun zorgverleners verbeteren.

"Voor Hillrom, en voor mij persoonlijk, zijn diversiteit en inclusie niet onderhandelbaar. Alleen met een divers personeelsbestand – een personeelsbestand waarin iedereen wordt aangemoedigd om zijn authentieke zelf te delen en ongemakkelijke waarheden onder ogen te zien – kunnen we hopen de resultaten te verbeteren voor de patiënten en zorgverleners die we wereldwijd van dienst zijn. Of u nu werknemer, leverancier, klant of aandeelhouder van Hillrom bent, ik nodig u uit om samen met mij aan dit belangrijke thema te werken."

— John Groetelaars, President en Chief Executive Officer, Hillrom

John Groetelaars, President en Chief Executive Officer, Hillrom

Diversiteit van leiderschap

Onze inclusieve, respectvolle cultuur begint aan de top. Onze Diversity, Inclusion & Belonging Council (Raad voor diversiteit, inclusie en saamhorigheid) bestaat uit onze CEO, Chief Talent and Diversity Officer en hooggeplaatste leiders uit de hele wereld. Vrouwelijke leiders vormen zelfs 36% van de Raad van Bestuur van Hillrom en 47% van ons Executive Leadership Team, en in beide teams zitten mensen van kleur en leden van de LGBTQIA-gemeenschap. 

Maak kennis met onze leiders 

Logo CEO Action for Diversity & Inclusion

CEO Action for Diversity & Inclusion

In 2020 sloot Hillrom CEO John Groetelaars zich aan bij meer dan 1.000 CEO's die de belofte van CEO Action for Diversity & Inclusion hebben ondertekend; daardoor zetten hij en Hillrom zich in om diversiteit en inclusie op de werkplek te bevorderen. Ontdek welke acties we ondernemen om een werkomgeving te creëren waar diverse perspectieven en ervaringen worden verwelkomd, gerespecteerd en openlijk worden besproken.

Meer informatie over CEO Action for Diversity & Inclusion

Focus op rassengelijkheid

Rassengelijkheid kan niet langer wachten en dus ondernemen we actie. REACH (Representation, Awareness, Education and Community at Hillrom; representatie, bewustwording, training en gemeenschap bij Hillrom) is een door CEO’s geïnitieerd en gesponsord programma om teamleden met een donkere huidskleur op elk niveau van onze organisatie te ondersteunen en behouden. Zie hoe het REACH-initiatief, dat in 2020 is gestart, onze cultuur al beïnvloedt en ons aanmoedigt om de lat steeds hoger te leggen.

Meer informatie over REACH

Resourcegroepen voor medewerkers

Wanneer onze mensen samenkomen, doen ze geweldige dingen. Daarom moedigen we ze allemaal aan om lid te worden van onze resourcegroepen voor medewerkers, de hoekstenen van onze strategie voor diversiteit, inclusie en saamhorigheid. Deze door het bedrijf gesponsorde, door werknemers geleide teams helpen onze werknemers te communiceren met de leiders van Hillrom en samen te werken met collega's met vergelijkbare levenservaringen of achtergronden.

  • EMBRACE (een organisatie voor professionals met een donkere huidskleur)
  • HOLA (Hillrom Organization for Latino Advancement)
  • I.D.E.A. (Individuals with Disabilities Empowered to Achieve)
  • Pride Partnership (een LBGTQIA-groep)
  • Professional Women’s Group
  • VET (Veteran Employee Team)

Meer informatie over onze resourcegroepen voor medewerkers

Een groep Hillrom-medewerkers lachen en praten tijdens een netwerkevenement van de Hillrom Professional Women’s Group
Een vertegenwoordiger van Hillrom uit Pluvigner, Frankrijk, houdt de award “Great Place to Work” vast

Connecties, awards en erkenning

We weten dat de voordelen van diversiteit, inclusie en saamhorigheid zich uitstrekken tot buiten ons eigen team. Daarom werken we samen met een aantal externe organisaties om meer divers talent aan te trekken en een impact te maken in onze gemeenschappen. We zijn ook trots op de vele awards die we hebben gekregen als erkenning van onze focus op diversiteit, inclusie en saamhorigheid. Klik verder om de volledige lijst te bekijken en te leren hoe belangrijk ze zijn voor onze werknemers en onze gemeenschappen.

Bekijk onze awards en connecties 

Een groep werknemers van Hillrom die T-shirts van PRIDE Partnership draagt, werkt tijdens een wervingsevenement

Werving

Onze focus op diversiteit begint al bij het wervingsproces. Al onze wervingsprogramma's vereisen open zoektochten om diversiteit onder kandidaten en interviewers mogelijk te maken, evenals virtuele bezoeken en bezoeken op locatie om potentiële kandidaten te ontmoeten.

Meer informatie over werken bij Hillrom

Hoor het van het team

Blader door en lees hoe onze Hillrom-teamleden denken over onze focus op diversiteit, inclusie en saamhorigheid binnen de organisatie.

Janet Stevens, Hillrom Vice President, Quality Assurance

"Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijke pijler in de strategische initiatieven van bedrijven die worden gezien als de beste werkgevers. Het geeft aan dat het bedrijf, zoals Hillrom, werkelijk de publieke verantwoordelijkheid omarmt: de publieke verantwoordelijkheid jegens de aandeelhouders en de publieke verantwoordelijkheid jegens de gemeenschap die het dient. In ons bedrijf belichaamt het de ware betekenis van verbonden zorg verbeteren."

— Janet Stevens, Vice President, Quality Assurance

Zie hoe we teruggeven

Julie McCormick, Hillrom Area Vice President en Co-Chair, Professional Women’s Group

“Fantastisch werk tijdens de bewuste inclusiviteitstraining! Het voelde als een veilige omgeving waarin iedereen gehoord werd.”

— Julie McCormick, Area Vice President and Co-Chair, Professional Women’s Group

Meer informatie over onze training en ontwikkeling

John Kermes, Hillrom HR Shared Services Representative, en familie

"Het is echt geweldig om te werken voor een bedrijf dat zo'n royaal ouderschapsverlof biedt. Ik had het geluk om quality time door te brengen met mijn vrouw en zoon tijdens onze eerste 6 weken als gezin. Dit is iets wat ik altijd zal waarderen en ik zou het aanraden voor elke vader die bij Hillrom werkt!"

— John Kermes, HR Shared Services Representative

Ontdek onze voordelen voor werknemers