base-form-page
about-us
close
language Land

Onze geschiedenis van innovatief leiderschap

De wortels van Hillrom als medische innovator gaan terug tot 1915 toen Dr. Francis Welch en William Noah Allyn 's werelds eerste draagbare oftalmoscoop met directe verlichting ontwikkelden en Welch Allyn oprichtten. Hun innovatie heeft de weg gebaand voor meer vooruitgang om betere patiëntenzorg te kunnen bieden. 

Twaalf jaar later zorgde William (Bill) A. Hillenbrand voor een revolutie in de sector met het idee om ‘het huis in het ziekenhuis te brengen’ met gezelligere, comfortabelere houten meubels. In oktober 1929, net op het moment dat de VS wegzakte in de Grote Depressie, richtte Bill Hill-Rom op en haalde hij ziekenhuizen over om hem hun privékamers zes maanden lang gratis van zijn meubilair te laten voorzien. Na het verstrijken van de proefperiode waren de enige dingen die Bill terugkreeg bestellingen voor meer!

Wayne Quinton ontwikkelde in 1958 samen met Dr. Robert Bruce een apparaat voor het testen van cardiale inspanning. Dit was het begin van Quinton Instruments, een pionier op het gebied van medische apparatuur, waaronder loopbanden en cardiale diagnostische apparatuur. Samen hebben Quinton en Dr. Bruce geholpen om moderne testen voor het meten van cardiale inspanning vorm te geven, onder andere met het Quinton ® Q-Stress ®-systeem voor het testen van cardiale inspanning, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt.

Als we 30 jaar vooruit spoelen, komen we bij onderzoekers van de Universiteit van Minnesota die, op zoek naar een betere manier om overtollige afscheidingen uit de longen van patiënten met taaislijmziekte te verwijderen, begonnen met de ontwikkeling van een apparaat dat handmatige percussietherapie op de borst kon vervangen. Deze innovatie is uitgegroeid tot het Vest®-systeem voor het vrijmaken van de luchtwegen.

In 1982 richtte onderzoeker dr. David W. Mortara, Mortara instrument op, dat uiteindelijk een toonaangevende leverancier van diagnostische cardiologische oplossingen werd. Vandaag de dag blijft Mortara patiëntenzorg verbeteren met diagnostische algoritmen, flexibele EPD-connectiviteit en geavanceerde beveiligingsfuncties.

Excel Medical werd in 1995 opgericht en ontwikkelde WAVE, het allereerste door de FDA goedgekeurde platform voor patiëntbewaking.

In 2005 ontwikkelde Trumpf Medical 's werelds eerste OK-lampen met ledtechnologie, die chirurgen en artsen voorzagen van een optimale en consistente verlichting.

Breathe Technologies werd ook in 2005 opgericht. Het bedrijf produceert het Life2000®-ventilatiesysteem, de eerste echt draagbare beademingsapparatuur op de markt die continue beademing biedt en de mobiliteit van patiënten ondersteunt

En recenter, in 2008, werd Voalte opgericht door Trey Lauderdale, Oscar Callejas, Benjamin King en Rob Campbell met als visie: het vereenvoudigen van de communicatie en verbeteren van de samenwerking, workflows en resultaten in het hele zorgsysteem. Dit unieke mobiele platform wordt nu gebruikt door meer dan 200 klanten in de gezondheidszorg op meer dan 84.000 apparaten.

Vandaag de dag zijn deze bedrijven, producten, technologieën en mensen verenigd in één bedrijf: Hillrom.

Animatie van Hillrom-merken die één worden

Samen verbeteren we Connected Care™.

De 10.000 werknemers van Hillrom zetten zich trots in voor het voortzetten van een erfenis vol innovatie en een missie om de resultaten voor patiënten en zorgverleners in meer dan 100 landen te verbeteren. En dit breidt steeds verder uit.

De afgelopen jaren hebben we Allen Medical, Liko, Mortara, Trumpf Medical, Voalte, Welch Allyn, Breathe Technologies en Excel Medical mogen verwelkomen bij Hillrom. We zijn altijd bezig onze innovaties te verbeteren en te integreren, zodat zorgverleners op het juiste moment informatie en inzichten krijgen op de plek waar de zorg wordt geleverd, zodat snellere interventies, nauwkeurigere diagnoses en sneller herstel mogelijk zijn.

Als één Hillrom-bedrijf zijn we meer dan ooit toegewijd om vandaag zorgteams te verbinden voor de inzichten van morgen. Sluit u aan bij onze volgende stappen voorwaarts.