https://assets.hillrom.com/is/image/hillrom/school_nurse_9627HR-card?$recentlyViewedProducts$
article-detail-page
knowledge
close
language Land
search
language
keyboard_arrow_left
Nederland
Nederlands

5 manieren waarop nieuwe technologie visusscreening op uw school kan verbeteren

Spot-visusscreener

Het uitvoeren van jaarlijkse visusscreenings op uw school kan een intimiderende klus zijn. Het afstemmen van de planning en het training van vrijwilligers terwijl u ervoor zorgt dat uw leerlingen een uitvoerige en nauwkeurige screening ontvangen gaat gepaard met enkele uitdagingen.

halfHelen (hH) zet zich in om het zicht en het gehoor van kinderen te verbeteren door middel van innovatieve screening, onderzoek en pleitbezorging. hH gebruikt een op instrumenten gebaseerde visusscreener om snelle en uitgebreide visusscreenings uit te voeren.

Hier zijn de belangrijkste 5 manieren waarop een op instrumenten gebaseerde visusscreener kan helpen de visusonderzoeken op uw school te verbeteren.

1. Het is snel en uitgebreid

De jaarlijkse visusonderzoeken nemen waardevolle tijd in beslag van leerlingen en leraren terwijl het plannen voor vele schoolklassen lastig kan zijn. Door visusscreening met instrumenten heeft één school de screeningtijd teruggebracht van 3 dagen naar 5 uur. Het duurt slechts enkele seconden om beide ogen te screenen op zes risicofactoren voor het zicht.1

Zes risicofactoren voor zicht
Chelsea Elliott, half Helen Foundation, Executive Director van de Welch Allyn Spot™-visusscreener

Chelsea Elliott, half Helen Foundation, Executive Director van de Welch Allyn Spot™-visusscreener 

2. Het is gebruiksvriendelijk

Voor screenings met behulp van oogkaarten is een goed opgeleide screener nodig om zich zeker te voelen met betrekking tot de resultaten. Bepaalde, op instrumenten gebaseerde visusscreeners zullen de screener begeleiden terwijl ze minimale medewerking van het kind nodig hebben en in 97% van de gevallen definitieve resultaten vastleggen.2

3. Het gaat overal waar u het nodig hebt

Het vinden en inrichten van een ruimte voor een screening op basis van oogkaarten kan lastig zijn. Op instrumenten gebaseerde visusscreeners zijn compact en draagbaar, waardoor u flexibel kunt zijn en waar en wanneer u maar wilt kunt screenen.

4. De resultaten kunnen onmiddellijk en gemakkelijk worden doorgegeven

Het vastleggen van de resultaten en het voorbereiden van de follow-up zijn ongetwijfeld de belangrijkste en meest tijdrovende onderdelen van een schoolscreening. Sommige op instrumenten gebaseerde visusscreeners kunnen helpen bij het identificeren van risicofactoren voor het zicht en zullen direct "Complete Eye Exam Recommended" (Volledig oogonderzoek aanbevolen) of "All Measurements in Range" (Alle metingen binnen bereik) weergeven. Bovendien kunnen de resultaten worden opgeslagen en zijn ze gemakkelijk massaal te exporteren.

5. Het is tijd om dat 'wow-moment' te ervaren

Transformeer een vervelende taak in een leuke ervaring voor zowel de gebruiker van het apparaat als de leerlingen. Sommige op instrumenten gebaseerde visusscreeners gebruiken lichten en piepgeluiden om de aandacht van kinderen vast te houden. En aangezien sommige apparaten een binnen enkele seconden een meting kunnen vastleggen, houdt u het tempo hoog zodat leerlingen en docenten snel weer terug naar hun klaslokaal kunnen gaan.

Bent u geïnteresseerd in Saving Sight voor kinderen?

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Referenties

1 Palmetto Elementary Case Study, PediaVision 2012

2 Accuracy of the Spot and Plusoptix photoscreeners for detection of astigmatism; 2015, Mabel Crescioni, JD, DrPH, Joseph M. Miller, MD, MPH, en Erin M. Harvey PhD