article-detail-page
knowledge
close
language Land
search
language
keyboard_arrow_left
Nederland
Nederlands

Drie vragen die u moet stellen bij de integratie van ECG-technologie in uw praktijk

Twee artsen praten terwijl één een iPad vasthoudt.

Veel praktijken denken dat ECG's slechts "goed genoeg" hoeven te zijn. Het probleem is dat ECG-technologie die "goed genoeg" is niet goed genoeg is om de harten van uw patiënten aan toe te vertrouwen. Een ECG is gewoonlijk de eerste test die een arts zal gebruiken om klachten van patiënten met betrekking tot het hart te onderzoeken. Met dat in gedachten kan een ECG het belangrijkste zijn dat u vandaag doet.

Wanneer hebt u voor het laatst nagedacht over de beste manier om uw ECG's te implementeren, beheren en verbinden? Als het al even geleden is geweest, zijn hier een paar vragen om u op de juiste weg te helpen.

1. HOUDT U ZICH AAN DE GRONDBEGINSELEN?

Als u de grondbeginselen voor het correct uitvoeren van ECG's over het hoofd ziet, kunnen uw resulterende interpretaties, diagnoses en behandelingsplannen voor patiënten ook fundamenteel worden beïnvloed. Neem de grondbeginselen in acht, zoals: 

  • Goede voorbereiding en plaatsing: drukke artsen kunnen deze kritieke stappen al snel haastig of helemaal niet uitvoeren. Een goede voorbereiding bestaat uit:
    • Ontharing om het contact met elektroden te verbeteren
    • Verwijdering van lotions, poeders en oliën die een laagje kunnen achterlaten
    • Het drogen van de huid voor een betere bevestiging van de elektroden
    • Het scrubben van de huid om dode huidcellen te verwijderen die niet goed geleiden

U kunt beter wat extra minuten besteden om te garanderen dat het personeel best practices gebruikt om deze vermijdbare oorzaken van artefacten aan te pakken. Dit kan tot betere resultaten in één keer leiden, waardoor de noodzaak voor herhalingstests afneemt.

  • Apparaatinstellingen: configuratie-instellingen en apparaatmogelijkheden kunnen leiden tot vervormde ECG-gegevens. Erger nog, ze kunnen authentieke golfvormgegevens verwijderen die u moet interpreteren. Bijvoorbeeld:
    • Filteren: zorg ervoor dat uw ECG-apparaten zijn ingericht en ingesteld op het volgen van de ACC-, AHA- en HRS-richtlijnen voor volwassenen en kinderen¹ om het filteren van ECG's te beperken en de instellingen op het rapport op te geven.
    • Pacemakerdetectie: elektrische stimulatie via de pacemaker vindt gedurende zeer korte tijd plaats. Sommige apparaten kunnen hier beter mee omgaan dan andere. Controleer de apparaten of neem contact op met de fabrikant voor het volgende:
      • Wijzigt het ECG authentieke pacemakerpieken of voegt het niet-authentieke informatie aan de golvormen toe?
      • Is het de verantwoordelijkheid van de gebruiker om aan te geven dat er een pacemaker aanwezig is, en zo ja, hoe beïnvloedt dit de weergave en interpretatie?

2. WELKE GEGEVENS MOETEN IN WELK SYSTEEM WORDEN OPGENOMEN? 

Connectiviteit is niet universeel. Een praktijk met ECG-technologie die is verbonden met het EPD kan een heel andere workflow hebben dan een praktijk die niet is verbonden. Of u nu papieren exemplaren afdrukt, een pdf-bestand exporteert of een volledige EPD-integratie hebt, hier volgen enkele manieren om de juiste workflow voor u te vinden:

  • Ga met artsen, IT’ers en andere belanghebbenden om de tafel. Welke workflow willen artsen? Wat zijn de grenzen vanuit een IT-perspectief voor het veilig delen van gegevens? Wat ziet uw kantoormanager als de grootste tekortkoming van uw huidige apparaat/proces? Het is niet alleen belangrijk om al deze informatie vooraf in kaart te brengen om de juiste verzoeken naar uw leverancier te sturen, maar ook om te beslissen welke compromissen voor de hele groep wel en niet aanvaardbaar zijn. 
  • Wees duidelijk over wie het apparaat gebruikt voor welk doel. Misschien moeten uw medische assistenten tests kunnen uitvoeren, maar mogen alleen artsen gegevens in het EPD bewerken. Zorg ervoor dat het hele team wordt opgenomen, zodat uw nieuwe systeem gebruikersrechten zowel veilig als juist beheert.
  • Meld uw zorgen over cyberveiligheid vroeg en vaak. Uw praktijk moet de apparaten op uw netwerk op uw manier beveiligen. Vraag uw leverancier welke versleutelingsmethoden worden gebruikt om gezondheidsinformatie van patiënten te beschermen, en of de oplossing uw bestaande beveiligingsbeleid voor cyberhygiëne, scans, upgrades en patches ondersteunt.
  • Tel klikken. (Uw artsen zullen u dankbaar zijn) Hoe krachtig EDP-integratie ook kan zijn, het leidt te vaak tot langere workflows voor artsen. Tel hoe vaak uw artsen op het moment moeten klikken en zorg ervoor dat het aantal daalt met de nieuwe oplossing. Anders proberen gebruikers de procedures te omzeilen of, ergeren nog, weigeren ze die te volgen.
technicus met een patiënt

3. WAT ALS...? 

Als u net als de meeste praktijken werkt, is EPD-connectiviteit een belangrijke voorwaarde bij het evalueren van nieuwe ECG-technologie. Maar meer EPD-integratie is niet per se beter voor iedereen. Een paar "wat als…"-vragen kunnen belangrijk zijn bij het kiezen van de juiste oplossing. Bijvoorbeeld:

  • Als u ECG's rechtstreeks vanuit een EPD start, wat gebeurt er dan als de EPD-server buiten gebruik is voor onderhoud? Zorg ervoor dat er een back-upworkflow is die niet volledig afhankelijk is van het EPD.
  • Wat als u ondersteuning voor ECG-software nodig hebt? Met welke leverancier neemt u contact op? Hoewel de ECG-toepassing vanuit het EPD wordt gestart, is de EPD-leverancier niet noodzakelijkerwijs de juiste contactpersoon voor ECG-ondersteuning.
  • Wat als u een spoed-ECG nodig hebt? Als u een patiënt eerst in het EPD moet vinden voordat u een test kunt starten, is spoed niet echt spoed. Is er een optie om de test zonder deze stap uit te voeren in situaties waarbij tijd een belangrijke rol speelt?
  • Wat als u software-updates nodig hebt? Als de software volledig is geïntegreerd in het EPD, worden uw ECG-updates dan alleen geïmplementeerd wanneer uw EPD-systeem wordt bijgewerkt? Werk samen met uw leverancier en IT-afdeling om de juiste balans te vinden.

 

Hoofdpunthet connectiviteitspad dat u kiest mag u niet afhankelijk maken van één enkele workflow.

Het selecteren van ECG-apparaten is wellicht niet het meest opwindende onderdeel van uw werk. Maar een nauwkeurige ECG met diagnostische kwaliteit kan het leven van een patiënt redden. Vertrouw de harten van uw patiënten niet toe aan ECG-technologie die "goed genoeg" is. Door aandacht te besteden aan de grondbeginselen, de beste workflow te vinden en de juiste vragen te stellen, bent u op weg naar de beste beslissing voor uw patiënten en artsen.

Wilt u meer weten over het integreren van ECG's in uw praktijk? Bekijk onze handige infographic om te ontdekken waarom ECG-technologie die "goed genoeg" is, niet goed genoeg is voor de harten van uw patiënten.

Referenties

1. Kligfield, et al. Recommendations for the Standardization and Interpretation of the Electrocardiogram Part I: The Electrocardiogram and Its Technology. Een wetenschappelijke verklaring van AHA/ACC/HRS. Circulation. 2007;115:1306-1324